Få det bedre

Skizofreni kan påvirke din livsstil, sociale og økonomiske situation på forskellige måder.

Skizofreniens psykotiske symptomer og den forstyrrelse, de kan forårsage i et menneskes dagligdag, er åbenlyse, men den fysiske sundhedstilstand kan også blive påvirket.

 

Læs mindre

Læs mere

Målene for behandling og bedring skal begrænse eller stoppe symptomerne for at gøre dig i stand til at genoptage dine daglige aktiviteter og reducere antallet af tilbagefald.1,9

Ved hjælp af antipsykotisk medicin og andre behandlingsformer kan skizofrenisymptomerne ofte håndteres i et omfang, hvor man kan vende tilbage til sine daglige aktiviteter. Du kan selv gøre mange forskellige ting for at få en bedre trivsel.

Det er mere sandsynligt at få tilbagefald, når man holder op med at tage antipsykotisk medicin eller tager den uregelmæssigt. Derfor er det vigtigt at aftale en plan for behandling og for forhindring af tilbagefald med lægen og familien.

Her er det meget vigtigt at få støtte, så du kan overholde den aftalte plan. Hvis du tager medicinen dagligt, skal du tage den i den korrekte dosis og på de rigtige tidspunkter hver dag, møde op til aftaler hos lægen og omhyggeligt følge andre anvisninger for behandlingen. Hvis du får langtidsvirkende behandling (indsprøjning), er det vigtigt at overholde aftaler, så du får medicinen på det rigtige tidspunkt.

Få Det Bedre

Det kan være en gradvis proces at komme sig fra en psykisk sygdom, og man mister let overblikket over sine fremskridt.

Ved at sætte dig mål og holde styr på, hvornår du opfylder dem, kan du skabe et overblik over dine fremskridt og også tillade dig at fejre dem og dele dem med andre.

 

Læs mindre

Læs mere